jannenevalainen.com company branding

Company Branding on AzureAD:n tekniikka joka mahdollistaa Microsoft 365 kirjautumisikkunan muokkaamisen organisaation brändin mukaiseksi. Nykyisin Company Branding on tietoturvatekijä jonka avulla työntekijä erottaa oman organisaationsa kirjautumissivun miljoonista muista kirjautumissivustoista. Company Branding vaatii Azure AD Premium P1 -lisenssin joten ominaisuuden käyttöönotto on mahdollista monessa organisaatiossa. 

Company Branding on jo vanha tekniikka ja se onkin käytössä monessa kirjautumissivustossa. Nyt ylläpitäjille on lisätty lisää vaikutusmahdollisuuksia kirjautumissivuston muokkaamiseen.

Company Branding voidaan määrittää Azure AD:n hallintapaneelista. Mikäli Company Brandingia ei ole vielä tehty ylläpitäjää kehotetaan luomaan oletuksena käytettävä kirjautumissivusto, muussa tapauksessa ylläpitäjä voi muokata olemassaolevaa pohjaa. 

jannenevalainen.com company branding

 

Basics

Basic- välilehdellä voidaan määrittää kirjautumissivun perusasetukset

Favicon määrittää selaimen välilehden otsikossa nähtävän logon (favicon)

Background image on taustakuva joka näytetään kirjautumissivuston taustalla

Page Background color määrittää sivuston taustavärin mikäli kuvaa ei voida näyttää esim. korkean kuormituksen vuoksi

jannenevalainen.com company branding

Layout

Layout välilehti määrittää sivuston asettelun

Template kertoo miten kirjautumislaatikko asetellaan

Header ja Footer määrittävät osioiden näyttämisen

Custom CSS ylläpitäjä voi nyt ladata sivustolle CSS-tiedoston jolla annetaan lisämäärityksiä esimerkiksi sivustolla käytettäviin väreihin. Voit ladata Microsoftin sivuilta mallitiedoston.

jannenevalainen.com company branding

Header

Header -osassa määritellään headeriin ilmestyvä kuva mikäli Layout -osassa määritettiin Header aktiiviseksi.
jannenevalainen.com company branding

Footer

Footer -osioon määritellään footerissa näytettävät linkit mikäli Footer määritettiin aktiiviseksi Layout -osiossa.
jannenevalainen.com company branding

Sign-in Form

Viimeiseksi vielä määritellään lomakkeeseen liittyviä asioita. Nämä ovat esimerkiksi kirjautumiseen liittyvät ohjeistukset ja kirjautumissivun bannerissa näytettävä logo. 

jannenevalainen.com company branding

Kun asetukset ovat valmiina ne vielä voidaan vahvistaa Review+Save näppäimen kautta. Muutokset tulevat lähes välittömästi voimaan.

Company Branding tukee myös kirjautumisnäkymän muokkaamista eri kielivalintojen mukaan. Ylläpitäjä voi luoda erilaisen sisäänkirjautumisikkunan esimerkiksi englannikielistä ja suomenkielistä selainta käyttäville. 

Loppukäyttäjäkokemus

Muutosten jälkeen loppukäyttäjille näytetään muokattu sisäänkirjautumisikkuna sekä selaimella että sovelluksilla. Mikäli Company Brandingiin määritetään useita eri kieliä sisäänkirjautumiskokemus määräytyy sen mukaan minkä kielistä selainta käytetään.
 
jannenevalainen.com company branding

Helppo käyttöönotto

Company Branding on helposti käyttöönotettava tuote jolla organisaatio voi personoida Microsoft 365 -ympäristöä. Company Branding on myös tietoturvateko jonka avulla käyttäjät voivat tunnistaa milloin he ovat kirjautumassa oman organisaationsa käyttöympäristöön. Onkin siis hyvin suositeltavaa määritellä company branding käyttöön mikäli se vielä puuttuu.