Mitä uutta Microsoft -sarja poimii uutisvirrasta mielenkiintoisia uutuuksia ja muutoksia liittyen Microsoftin eri palveluihin ja tuotteisiin. Kuluvan kuukauden nostot julkaistaan kuun vaihteessa.

Microsoft 365

Microsoftin kuluttajatuotteista löytyvä videoeditori Clipchamp tulee myös kaupalliseen Microsoft 365 -versioon. Clipchampin myötä myös kaupallisen Microsoft 365:n käyttäjillä on pääsy monipuoliseen videoeditoriin.
Linkki uutiseen

Microsoft tekee Loop Workspacesin käyttöönotosta helpompaa koko Microsoft 365 -tenantin laajuisesti. Loop workspaces voidaan nyt aktivoida koko tenanttiin yhdellä napinpainalluksella aikaisempien toimien sijaan. Löydät aikaisemman blogikirjoituksen Loop Workspacesista täältä.
Linkki uutiseen

Loop-integraatio julkaistu Jiraan ja Trelloon.
Linkki uutiseen

Adaptive card -komponentit Loopissa julkaistu Developer Previewiin
Linkki uutiseen

Excel tukee nyt myös Python-ohjelmointikieltä.
Linkki uutiseen

Office add-onien hallinta uudistuu. Entry point löytyy nyt Office-ohjelmiston ruudulla näkyvistä valinnoista.
Linkki uutiseen

Microsoft Edge for Business on julkaistu. EfB:n tarkoituksena on tarjota selain joka erottaa henkilökohtaisen ja business-käytön selaimella.
Linkki uutiseen

Bing chat Enterprise on nyt saatavilla. Kyseessä on AI-pohjainen chat joka toimii vain organisaation käyttäjillä. Tuotteen käyttö vaatii Microsoft 365 Business Standard/Premium -lisenssin tai Microsoft 365 E3/E5/A3/A5 -lisenssin. Huomioitavaa on että A3/A5 -lisensseissä käyttö on tarkoitettu vain henkilökunnalle
Linkki uutiseen

Sharepoint news for email -ominaisuus mahdollistaa Sharepoint-sivustojen uutisien jakamisen helposti käyttäjille sähköpostilla
Linkki uutiseen

Teams admin centerin dark mode poistetaan. Kuka niitä dark modeja kaipaisikaan (aika moni) ?
Linkki uutiseen

Syyskuun lopusta alkaen Microsoft 365 -ympäristön loppukäyttäjillä on mahdollisuus ottaa Teams Premium ilmaiseen koekäyttöön itsepalveluna.
Linkki uutiseen

Uusi Meet -sovellus tulee Teamsiin syyskuussa. Sovelluksen tarkoituksena on helpottaa Teamsissa tapaamisten ja niihin liittyvien dokumenttien hallintaa. Teams Premium -käyttäjät voivat käyttää myös AI-pohjaisia työkaluja sovelluksessa.
Linkki uutiseen

Teams saa useita parannuksia työskentelyn sujuvoittamiseen monen eri tenantin välillä. Parannukset koskevat mm. tenanttien välillä tapahtuvia ilmoituksia, keskustelua ja tapaamisia.
Linkki uutiseen

Microsoft 365 ja Office 365 -lisensseihin tulee muutoksia lokakuusta alkaen. Muutoksen jälkeen Microsoft 365 ja Office 365 -lisenssit on mahdollista ostaa ilman Teamsia halvempaan hintaan.
Linkki uutiseen (1)
Linkki uutiseen (2)

Security & Compliance

Microsoft Entra API Driven provisioining on nyt public previewssa. Hankalasta nimestään huolimatta kyseessä on merkittävä uudistus joka sallii uusien käyttäjätunnuksien luonnin käytännössä mistä tahansa ulkoisesta lähteestä Entraan ja paikalliseen Active Directoryyn.
Linkki uutiseen

Microsoft 365 Multi Tenant Organization mahdollistaa korkeintaan viiden Microsoft 365 -tenantin yhdistämisen keskenään helpompaa yhteistyötä varten. Ominaisuus tulee varmasti olemaan hyödyllinen esimerkiksi organisaatioissa jotka on jaettu useaan eri Microsoft 365 -tenanttiin.
Linkki uutiseen

Entra vieraskäyttäjillä voi olla nyt nimetyt sponsorit. Sponsori on henkilö joka voidaan nimetä vieraskäyttäjän vastuuhenkilöksi (esimerkiksi henkilö joka kutsui vieraskäyttäjän tenanttiin). Sponsorilla ei ole ylläpidollisia oikeuksia sponsoriroolin perusteella vieraskäyttäjään.
Linkki uutiseen

Conditional Access -ominaisuus ”Strictly enforce location policies” on nyt Public previewissa. Asetuksen avulla käyttäjän pääsy voidaan evätä lähes reaaliaikaisesti mikäli pyyntö tulee sallittujen sijaintien ulkopuolelta. Asetuksella voidaan mm. vaikeuttaa Token replay -hyökkäyksiä.
Linkki uutiseen

Conditional Access -ominaisuus ”Conditional access for protected actions” on nyt Generally available. Asetuksen avulla ennakkoon määritellyt ylläpitotehtävät (esim. Conditional Access -sääntöjen poistaminen) vaatii tietyn turvatason, esimerkiksi FIDO2 -avaimen käytön.
Linkki uutiseen

Platform SSO for macOS tulossa pian. Muutos helpottaa SSO käyttöä MacOS -käyttöjärjestelmällä varustetuissa laitteissa.
Linkki uutiseen

Entra Private Accessista on julkaistu tarkempaa tietoa. Entra Private Access mahdollistaa esimerkiksi paikallisten resurssien helpomman jakamisen turvallisesti .
Linkki uutiseen

Microsoft Purview DLP:iin on julkaistu useita uusia ominaisuuksia.
Linkki uutiseen

Defender

Defender for Endpoint mixed licensing support helpottaa lisenssien hallintaa ympäristöissä joissa on Plan1 ja Plan2 -lisenssejä sekoitettuna.
Linkki uutiseen

Microsoft Defender for Identity havaitsee nyt myös epäilyttävät sertifikaattien käytöt Active Directory -ympäristössä.
Linkki uutiseen

Mobile device tagging for iOS and Android on nyt Public preview -tilassa Defender for Endpointissa.
Linkki uutiseen

Ja sitten ilouutinen kaikille sivuston lukijoille Australiasta. Microsoft Defenderin data voidaan nyt säilyttää Australiassa!
Linkki uutiseen

Intune

Remote Help for Android tulee pian Public Previewiin. Remote Help auttaa ylläpitäjiä etähallitsemaan Android Enterpride Dedicated -tilassa olevia laitteita. Näitä voivat olla esimerkiksi frontline worker -tyyppiset laitteet jotka ovat täysin organisaation hallinnassa.
Linkki uutiseen


Group Policy Analytics Tool on nyt Generally available. Työkalu helpottaa paikallisten Group policyjen analysointia, vertailua ja migraatioita Microsoft Intuneen.
Linkki uutiseen

Windows

Vieläkö muistat MS Paintin? No, nyt se saa sekä Dark moden että AI-pohjaisia työkaluja
Linkki uutiseen (1)
Linkki uutiseen (2)

Windows 11 Mail -sovellus korvataan Outlook for Windows -sovelluksella. Muutos on pian alkamassa ja sen pitäisi olla valmis vuoden 2024 loppuun mennessä.
Linkki uutiseen

Microsoft Learn

Microsoft -sertifiointitesti lähestyy? Tiesitkö että voit nyt käyttää Microsoft Learnia kokeen aikana?
Linkki uutiseen